Over METALcom

METALcom is een zelfstandig engineeringsbureau dat opdrachten uitvoert voor haar klanten, met ruim 25 jaar werkervaring in de werktuigbouwkunde is METALcom uw allround compagnon.

De praktische ervaring is gestart op de LTS- fijnmechanische technieken en de bedrijfsschool constucteur/bankwerken bij het vroegere Fokker Aircraft. Bij Fokker 5 jaar onderhoudsmonteur geweest aan zeer hoogwaardige productiemachines. Na een avondstudie van de MTS en een constructeuropleiding op HBO niveau was een overstap naar tekenaar/constructeur intern mogelijk. In deze functie veel speciale gereedschappen ontworpen benodigd voor de samenbouw van vliegtuig(onder)delen. Alle ontwerpwerkzaamheden werden daarbij uitgevoerd in Catia 3D.

Vanaf 1997 bij de fa. Coenraadts te Zaandam veel ervaring opgedaan in het gehele productie-logistieke traject als eindverantwoordelijke van het bedrijfsbureau. Op het gebied van engineering zijn er een aantal nieuwe machines ontwikkeld waarbij alle werktuigbouwkundige facetten aan de orde zijn gekomen: van pneumatiek of motoraandrijvingen tot aan PLC besturingen. Dit zijn zeer hoogwaardige machines voor gebruik in de levensmiddelenindustrie, geheel in RVS uitgevoerd. Het CE-markeringsproces zoals handboek, onderdeelbestelboek en constructiedossier zijn hierbij meegenomen. Er is ruime kennis aanwezig in algemene machinebouw, constructies maar ook in het begeleiden van RVS gietwerk.

Frans Dobbelaer. (LinkedIn)